Site Overlay

Ajatukset ja mieli

veneet_rannalla

Ajatteletko asioista negatiivisesti ja kriittisesti?

Ajatuksemme vievät meitä pois tästä hetkestä. Ajatuksemme ovat joko tulevaisuudessa, menneisyydessä tai mielemme kommentoi ja arvostelee jatkuvasti. Yli 90 % päivittäisistä ajatuksistamme liittyy tulevaisuuteen tai menneisyyteen, mutta vain joka kymmenes ajatus päivän aikana koskee nykyhetkeä.

Meidän on hyvä tutustua ajatuksiimme, sillä muutoin ajattelu hallitsee koko elämäämme ja värittää kaiken mitä tunnemme ja teemme. Ajatuksemme voivat vaikuttaa elämäämme merkittävällä tavalla niin hyvässä kuin pahassakin, riippuen siitä, miten suhtaudumme niihin. Meidän ei tarvitse uskoa ajatuksiimme, sillä ajatukset eivät ole tosiasioita, vaan ainoastaan ajatuksia. 

Mindfulnessin hyödyt

Mindfulnessin avulla voit oppia ystävystymään omien ajatustesi kanssa, tulemaan tietoiseksi mielesi toimintatavoista sekä ajatusmalleista ja havaitsemaan mielesi liikkeitä päivittäisissä tilanteissa ja vaikuttamaan niihin. Voit oppia havaitsemaan ajatuksesi pelkkinä ajatuksina, ei todellisuutena ja näin ajatuksesi eivät pääse hallitsemaan elämääsi. 

Tiesitkö että…
Mindfulnessin edulliset terveysvaikutukset  ilmenevät jo muutaman viikon harjoittamisen jälkeen?