Site Overlay

Hengitys

hengitys_1000

Haluaisitko parantaa keskittymiskykyäsi hengityksen avulla?

Hengitys on hyvin herkkä stressille ja muille voimakkaille tunteille. Kiire ja stressi muuttavat hengitystä pinnalliseksi ja stressitilanteessa hengitämme helposti vain rintakehän yläosalla ja pidätämme hengitystämme. Pinnallinen hengitys ylläpitää stressitilaa, aiheuttaa väsymystä ja lihasten jännitystiloja sekä muuttaa kehon happo-emäs -tasapainoa.

Hengityksen tarkoitus on säädellä hapen ja hiilidioksidin tasapainoa elimistössä. Elimistö happamoituu, jos lihaksiin ja kudoksiin kertyy liikaa kuona-aineita ja tämä voi johtaa kipuihin sekä lihasongelmiin, joten hengityksen avulla pääsemme eroon kuona-aineista. 

Meillä on taipumus myös pidättää hengitystämme tai estää sitä virtaamasta, kun välttelemme tai vastustamme kipua tai epämukavuutta. Kun kiputila tai sairaus on krooninen, hengityksen estämisestä tulee tapa, joka luo lisää kipua ja jännitystä. 

Mindfulnessin hyödyt

Pienikin hetki keskittyen omaan hengitykseen rauhoittaa. Hengitys on työkalu, jonka avulla voit hallita reaktioitasi kipuun, sairauteen ja stressiin. Hengitystä kannattaakin harjoitella, sillä oikeanlainen hengitystekniikka edistää palautumista ja siten terveyttä ja hyvinvointia.

Mindfulnessin avulla voit oppia optimaalisen, terveyttä edistävän hengitystavan. Tietoisuustaitojen, erityisesti hengitystaitojen oppimisen on todettu auttavan hallitsemaan paniikkia ja ahdistusta.

 
 

Tiesitkö että…
Hengitys voi auttaa sinua tietoisuuden kehittämisessä?