Site Overlay

Oma historia

ihminen seisoo vuoren huipulla

Kannatko mukanasi menneisyyteen liittyviä taakkoja?

Kannamme sisällämme kaikkea sitä mitä olemme elämässämme nähneet, tunteneet ja kokeneet. Keho on tunteiden ja koko elämänkaaren heijastuma. Menneisyyden kokemuksemme vaikuttavat ajattelutapaamme ja kielteinen ja kriittinen ajattelutapamme heijastuu kehoomme. Kehomuistiin jääneet asiat on mahdollista nostaa tietoisuuteen, tuntea siihen liittyvät tunteet, käsitellä ne ja vapautua niistä.

Jos omaan kertomukseen sisältyy varhaislapsuudessa paljon surua, kaltoinkohtelua ja laiminlyöntejä, silloin sisäinen tarinamme voi kertoa riittämättömyydestä, arvottomuudesta, rakkaudettomuudesta tai syvästä toivottomuudesta. Jos kerromme itsellemme jatkuvasti tarinoita, että olemme riittämättömiä ja huonoja, sabotoimme omaa elämäämme.

Oma-historia -osiossa opettelemme mindfulness-taitoja, jotta oppisimme havainnoimaan ajatuksiamme, tunteitamme ja kehomme tuntemuksia. Kurssilla emme käy omaan menneisyyteen liittyviä tapahtumia läpi, sillä menneisyyden tapahtumia on hyvä käsitellä ammattiauttajien ja vertaistukiryhmien avulla.

Mindfulnessin hyödyt

Mindfulness antaa työkalut oman itsen hoitoon. Mindfulnessin harjoittamisen on todettu rauhoittavan sympaattista hermostoa ja ehkäisevän ”taistele tai pakene” -tilaa. Mindfulnessin avulla voit saada yhteyden itseesi ja kehoosi ja voit oppia tunnistamaan ajatuksiasi, tunteitasi ja kehosi tuntemuksia. 

 

Tiesitkö että…
Kehomuisti kantaa mukanaan tiedostamatonta stressiä?