Site Overlay

Meditaatio ja tietoisuus

ilta_aurinko_rannalla

Haluaisitko reagoida tilanteisiin eri tavalla?
Haluaisitko olla tietoisempi ja elää enemmän läsnäollen?

Mindfulness-harjoitukset ovat huomion suuntaamisharjoituksia ja kyky olla läsnä kehittyy huomion suuntaamisen ja keskittymiskyvyn harjaantumisen myötä. Mindfulness-kyvyn kehittyminen vaatii toistoa ja harjoituksia on tehtävä säännöllisesti. Tämä vaatii aluksi opettelua ja harjoittelua ja alun jälkeenkin jatkuvaa ylläpitämistä taidon säilyttämiseksi, joten koet meditaation hyödyt parhaiten, kun harjoituksista tulee säännöllinen osa elämääsi. 

Tarkkaavaisuuden, valppauden ja keskittymisen taidot ovat meditaation perusta. Opetat mieltäsi olemaan harhailematta ja hiljentymään. Meditoiminen ei tarkoita, että ajattelu pitäisi lopettaa kokonaan tai että kaikki ajatukset pitäisi tukahduttaa heti, kun niitä ilmaantuu. Meditoiminen tarkoittaa ystävystymistä omien ajatusten kanssa. 

Meditaatiossa ei siis tavoitella ihannetta, jonka mukaan teet meditaation oikein, kun mieli ei vaeltele ollenkaan tai se on täysin vakaa. Mieli harhailee aina jonkinlaisiin ajatuksiin niin meditaatiossa kuin päivittäisessä elämässäkin – tämä on mielelle luontaista. 

Mindfulnessin hyödyt 

Mindfulnessin avulla voit oppia olemaan tietoinen käytöksestäsi ja vaikuttamaan omaan kokemukseesi, pysähtymään ennen reagointia ja tekemään tietoisesti valintoja tilanteissa, joita yleensä ohjaavat reaktiot ja tavat. 

Tiesitkö että…
Mindfulnessin juuret juontuvat buddhalaisuuteen?